Wednesday, January 30, 2013

Wireless Mouse tanpa bateri (batteryless)

Salam, walaupun saya agak sibuk dengan aneka projek yang hendak disiapkan, tapi sempat juga nak post sebab ada satu idea nak dikongsikan. Dulu pernah buat wireless handphone charger dan kali ni terfikir pula nak buat mouse pc tanpa menggunakan bateri, kira sama konsep dengan wireless hp charger dimana kita boleh guna resonance high frequency electromagnetic field yang serupa. Jadi wireless mouse yang biasa menggunakan bateri 3A didalamnya kita boleh modified buang bateri dan tambah receiver didalam mouse dan transmitter pada mouse pad. So kebaikkanya dengan cara ni mouse akan menjadi lebih free maintanance dan green technology sbb dah tak de battery chemical (eh betul ke?). Okay nak sambung kerja balik dah... jadi sesiapa berminat dengan konsep ni saya boleh buatkan untuk projek anda. Terimakasih 


.

Baca seterusnya (Read more)...>>

Wednesday, January 23, 2013

wireless handphone keypad access password Kit Set





Complete set HPD100RF ( wireless handphone keypad accses password) projek kit. Boleh oder sekarang siap penerangan, litar skematik dan coding. Juga sangat sesuai bagi projek bidang komunikasi.
Terimakasih
Baca seterusnya (Read more)...>>

Thursday, January 10, 2013



Salam sejahtera, Sekiranya anda ada masalah hendak melukis dan membuat PCB, layout, 3D (proteus view) dan yang berkaitan dengannya, bolehlah menghubungi saya. Hantar emailkan maklumat dan skematik anda sekiranya anda tiada masa hendak membuatnya biar saya bantu dengan kadar caj yang berpatutan :) Send to go_pronictech@yahoo.com. Saya encik Roslan sedia menerima tempahan.
Baca seterusnya (Read more)...>>

Tuesday, January 1, 2013

AUTOMATIC ENERGY SAVER SINGLE/MULTI CHANNEL

                                        ELECTRONIC ENERGY SAVER CIRCUIT CONTROLLER
                                                          ENERGY SAVER BIASA

Salam sejahtera di awal 2013 ni saya ingin kongsikan suatu konsep rekabentuk litar automatic energy saver. Berbanding kepada energy saver yang terdapat banyak dipasaran adalah jenis pasif atau hanyalah satu capacitor di dalamnya dan rekabentuk litar saya ini adalah jenis kawalan elektronik sepenuhnya secara automatic akan mengawal capacitor bank samada di dalam mode single atau multi channel.
Kalau berminat dengan projek tersebut boleh lah menghubungi saya, dan kalau suka yang menggunakan microcontroller pun boleh diprogramkan.

Baca seterusnya (Read more)...>>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...