Wednesday, July 31, 2013

WIRELESS HANDPHONE KEYPAD DTMF SECURITY ACCESS PASSWORD PROJECT

Projek ni dah lama buat tapi selalu bz nak upload video ni sebab takde masa layan banyak projek baru nak disiapkan (tangung jawab kpd customer nanti mereka bising lak), tapi saya upload jugak hari ni he.he... Projek ni menggunakan handphone number untuk buka litar berpassword.



Baca seterusnya (Read more)...>>

Wednesday, July 3, 2013

BATTERY CHARGER (12VDC)

                                                                     Lead Acid battery
Salam, kebiasan apabila membuat ujian litar saya akan menggunakan bateri 12V (jenis lead acid) sebab ia mudah dibawa kemana-mana berbanding menggunakan lab atau bench power supply. Tapi masalah yang biasa timbul adalah kehabisan charge dan kena di cas semula sekali atau dua kali sebulan. Oleh itu suatu battery charger adalah sangat penting dan perlu ada didalam lab saya. Tidak perlu besar-besar dan jenis mini pun sudah memadai. Saya guna 12V/4Amp model wj-bc04 made in china la. So far okay je..selamat mengecas.

Baca seterusnya (Read more)...>>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...